חומוס של דו קיום
מאת: סיון ברק
לא רבים מהבאים בשעריה של החומוסיה בכפר קרע מכירים את סיפורו יוצא הדופן של יוסף מחמד באבאללה, בעל מסעדת אלעכאוי, שיכול היה להיות תסריט לסרט הוליוודי.
שמה של המסעדה מסגיר את מיוצאה של משפחתו של באבאללה – העיר עכו, אבל קשה להאמין שאמו של יוסוף מואדי ערה היתה יהודיה שהתגוררה בעיר הצפונית. האם, ממוצא פולני, נפלה במלחמת העצמאות בשבי הלבנוני, שם הכירה מסלמי שבו התאהבה. כאשר שוחררה חזרה לישראל, ואהוב לבה הצטרף אליה. כך נולד יוסוף.
בעבר הוא ניהל מסעדות רבות של אוכל ישראלי ואירופאי, אבל דווקא לחומוס הוא לא התקרב. רק לפני חמש שנים הוא החליט שהוא רוצה את הפינה שלו שבה הוא יוכל להעניק לאנשים את ההנאה מאכילת חומוס.
את המתכון לחומוס הוא אמנם לא מגלה לנו – מדובר במתכון שעבר במשפחה במשך יותר ממאה שנים (!) אבל במסגרת התכנית "סיפור ומתכון" של NOWTV, המביאה את הסיפור שמאחורי מסעדות בישראל, הוא היה מוכן להראות לנו איך הוא מכין משאוושה מעוררת תיאבון.
מתכון משאוושה
מרכיבים:
גרגרי חומוס חמים
טחינה גולמית
שום, מלח, לימון
שמן זית
מים קרים
אופן ההכנה:
- שמים בכלי גרגרים חמים
- מוסיפים טחינה גולמית
- מוסיפים שום, מלח, לימון
- מערבבים את הכול ביחד – משוואשים את זה!
- צבע התערובת יהפוך לחום בהיר.
- מוסיפים מים קרים.
- ממשיכים לערבב, אבל לא מועכים חלילה. אמור לקבל תערובת קצת מימית.
- מוסיפים שמן זית.
- זהו, זה מוכן!