לא פשוט: פקיסטן והמרחב הקיברנטי
האם פקיסטן מצליחה להתמודד עם התקפות קיברנטיות כנגדה?
בתחילת פברואר פורסם כי התקפות מסוג מניעת שרות מבוזרת (DDoS), המהוות אתגר עבור מדינות רבות ברחבי העולם, מציבות אתגר גדול יותר ויומיומי בפקיסטאן, שמתקשה להתמודד איתן.
במהלך השנים בוצעו התקפות שכאלה מצד האקרים ברחבי העולם, באמצעות תקיפת אתרי עסקים ובנקים מקומיים, תוך פגיעה בתקשורת המקוונת שלהם, לצד פריצה לאתרי ממשל וגורמי בטחון במדינה, השחתת האתרים, הדלפת מידע מאלו ואף פגיעה באתרים של נציגויות מקומיות של חברות ענק בינלאומיות.
מתקפות אלו מתרחשות לרוב סביב ה-14 באוגוסט, יום העצמאות של פקיסטאן, ומגיעות ברובן מהודו השכנה, כפי שאירע לדוגמא באוגוסט 2013. אולם מתקפות על אתרים במדינה מבוצעות מעת לעת, דוגמת הקריאה שהפנו פעילי 'אנונימוס' לבצע מתקפה שכזו תחת השם OpBalochistan ב-25 אפריל 2015, לצד תקיפות נקודתיות של האקרים תורכיים, מקומיים ואף ישראליים.
מנגד, מומחים טוענים כי Federal Investigation Agency, הגוף האחראי במדינה על לוחמה בפשיעה קיברנטית, חסר את האמצעים להתמודד עם התקפות שכאלה או לעקוב אחר האקרים אלו. בנוסף, נמסר כי הממשלה לא עושה שימוש במומחי אבטחה מקומיים וכי קשה למצוא מידע פומבי המתעד התקפות קיברנטיות על פקיסטאן.
"יש צורך בבניית הכוח והכשרה הואיל ולא נעשתה עבודה רצינית בתחום האבטחה הקיברנטית במדינה", ציין בכיר. למולו פקיד ממשלה אחר הבהיר כי המדינה הצליחה עד כה להתמודד עם כל ההתקפות נגדה (למרות שלא ברור האם נגנב מידע במהלך התקפות אלו), וכי יש חשיבות שכתובות IP הפונות לשווקים בפקיסטאן יהיו מאוחסנות על גבי שרתים במדינה. זאת לצד הגדלת הקיבולת של חברות התקשורת על מנת שתוכלנה להתמודד עם התקפות שכאלה.
עם זאת שלטונות פקיסטאן עושים צעדים מסוימים להתמודד עם אתגרי המרחב הקיברנטי. במסגרת זו פורסם במרץ 2014 כי הסנאט במדינה הודיע על "ניסוח אסטרטגית אבטחה קיברנטית על מנת להתמודד עם התקפות קיברנטיות או חדירות ממדינות שונות". אולם נראה כי עוד ארוכה הדרך לפקיסטאן עד כי תוכל להתמודד כיאה למדינה מודרנית עם האתגרים היומיומיים שמציבים גורמים מבית ומחוץ על המרחב הקיברנטי שלה.