חיסון שפעת – כן או לא? ד"ר זאהי סעיד
לבריאות! הנזלת כבר כאן, גם הצינון ואיתו גם מגיעה השפעת. כל חורף עולה אותה שאלה, האם לעשות חיסון שפעת או לא? לכולנו יש את המיתוסים הקבועים, "זה סתם יעשה אותי חולה", "מה אני צריך את זה בכלל?", "אנשים מתים מזה" אבל הקשר של הציטוטים האלו למציאות הרפואית הם מקריים בהחלט. מחלת השפעת היא מחלה מסוכנת ובייחוד לקבוצות באוכלוסייה הנמצאות בסיכון ממנה.
ד"ר זאהי סעיד, המנהל הרפואי של שירותי בריאות כללית במחוז חיפה וגליל מערבי מבהיר לנו את התמונה. מהי מחלת השפעת? מי הם הנמצאים בסיכון ממנה? ולמה כל כך חשוב להתחסן לפני התפשטות המחלה.
"השפעת היא וירוס ויראלי" מתאר ד"ר סעיד, אשר יכול להתפתח להגיע לסיבוכים מסכניי חיים לכל אדם. בייחוד לקבוצות הנמצאות בסיכון כמו: אנשים מעל גיל 65, נשים בהריון, ילדים קטנים, אנשים הסובלים ממחלות כרוניות ועוד.
כל האימרות לגבי חיסון השפעת לא רלוונטים, מדובר בחיסון בטוח, במידה ואדם ניהיה חולה בסמיכות לחיסון, כנראה שהדבר קורה מסוג וירוס או מחלה אחרת, ללא קשר ישיר לחיסון עצמו. ההפך הוא הנכון, לא לעשות את החיסון מעלה את הסיכון לחלות במחלה ולקבוצות בסיכון, משמעות הדבר היא סכנה למיתה ממחלת השפעת. בשנתיים האחרונות רוב מקרי המיתה ממחלת השפעת היו אצל אנשים שלא היו מחוסנים מפניה, לכו להתחסן! קובע ד"ר סעיד.
לעוד פרטים בהרחבה בפרק של שאל את הרופא NOW.