מלחמת האקרים בין סין ויפן
עולם ההאקרים הוא עולם סבוך ולא מוכר לכולנו ובתוכו תככים רבים ומלחמות.
האקרים סיניים פרצו לחשבונות בנק של מספר בנקים ביפן וגנבו למעלה מ-16 מיליון דולר במשך כחצי שנה.
משטרת יפן הצליחה לעשות מעט למיגור הפשיעה המקוונת במדינה ובמסגרת זו עצרה 133 איש, מרביתם גורמי שטח אשר משכו את הכספים בפועל לאחר ביצוע ההונאה עצמה.
לדברי מנהל הסוכנות לחקירת פשעים קיברנטיים במשטרה, הם עדים למעורבות סינית עמוקה בגנבות מקוונות אלו ובכלל זה גם בקרב העצורים אשר לרוב אינם מודעים לכך שהם מבצעים דבר עברה.
נציג המשטרה ציין כי החדירה לחשבונות הבנק היא לרוב באמצעות הונאות מסוג דיוג ואחרות שמטרתן פתיחת נוזקות על ידי הקורבנות ובכך משיגות הקבוצות הסיניות גישה לחשבונות הבנק.
לאחר הפריצה לחשבונות הם מעבירים את הכספים לחשבונות אחרים ביפן ושוכרים גורמי שטח החיים במדינה על מנת שאלו ימשכו מזומנים מחשבונות אלו באמצעות מכשירי הכספומט.
הכסף מועבר לעמיתיהם ביפן אשר רוכשים בכסף סחורות הנשלחות לסין, אלו נמכרות כאשר הרווחים מועברים לראשי הכנופיות.
הבנקים עצמם אינם יכולים לעשות דבר מלבד להזהיר את לקוחותיהם ולפצות את הקורבנות. הטענה היא כי יפן מהווה יעד נוח לגורמי הפשיעה הסיניים בשל קרבתה ועושרה, אך גם בשל חוסר הנסיון שבהתמודדות עם פשיעה מחשב, "התושבים והחברות היפניים אינם מתוחכמים דיים כאשר הדבר אמור באבטחת המחשב". בפני לקוחות הבנקאות המקוונת ביפן מוצגים מסרי אזהרה בולטים במיוחד מפני מסירת ססמאותיהם במענה להודעות דוא"ל המגיעות לכאורה מטעם הבנק, אולם נטען כי אלו מתעלמים מאזהרות אלה.