מתקפת סייבר על ישראל ב-7 לאפריל
כמידי שנה בעת האחרונה, גם ב-7 אפריל 2015 מתכננים גורמים שונים מתקפה מקוונת על ישראל, עליה הודיעו מספר חודשים קודם לכן.
האם זה המועד היחיד בלוח השנה של התקפות מקוונות נגד ישראל ? ממש לא.
למעשה כל משתמש אינטרנט בכל מקום בעולם יכול לפתוח ארוע בפייסבוק או לפרסם הודעה על מתקפה מקוונת קרובה על ישראל בכל מועד שיחפוץ. גם אם זו כוללת אותו בלבד ואין בפועל דבר מאחורי הכרזה זו. עוד מהשלכות האנונימיות היחסית של האינטרנט.
בתחילת שנת 2013 הודיעו שלל גורמים מקוונים, בודדים וקבוצות, על כוונתם לתקוף את המרחב הקיברנטי של ישראל ובכך "למחוק אותה ממפת האינטרנט". זאת תחת השם OpIsrael. הארוע תוכנן ל-7 אפריל 2013, תאריך אשר נבחר מבעוד מועד הואיל וצויין בו ערב יום השואה. במסגרת ההכנות פורסמו הודעות מקדימות,סרטונים וכרזות שונות.
פעילות שכזו תוכננה גם בשנת 2014, וכאמור גם לשנת 2015. אולם גורמים מגוונים הכריזו על מועדים שונים נוספים לתקיפות מקוונות נגד ישראל. בין אם אלו בוצעו כחלק ממבצעים צבאיים ישראליים, עימותים בין דתיים, או כחלק מהתנגדות כוללת לישראל ולפעילותה.
על פי רוב הודעות אלו לוו בהסבר על המניע למתקפות ובדיווחיהם על פריצות שכבר בוצעו לאתרים ישראליים. דוגמת ההודעה של AnonGhost מתחילת ינואר 2015 לפיה עלה בידם להשיג פרטי חשבונות WhatsApp של אלפי ישראלים.
ההודעות על התקיפות המתוכננות והמתקפות בפועל, מבוצעות על ידי האקרים מוסלמיים ותומכיהם מרחבי העולם ובכלל זה אלו המזוהים עם 'אנונימוס'. בחלק מהמקרים בעבר פעלו בתגובה האקרים ישראלים במה שכינו OpIslam בתקיפות נגד אתרים ברחבי המזרח התיכון והעולם האסלאמי.
עד כה לא בוצע נזק ממשי לישראל כתוצאה מהתקפות אלו ומלבד השחתת אתרים קטנים והפלתם של אחרים, לא קרה דבר מלבד רעש תקשורתי, אולם עלינו – וביעקר על הגורמים המקצועיים – להיות ערים וזהירים ולהתכונן לכל תרחיש, גם אם ההודעה היא של גורם בודד על התקפה שלבסוף כלל לא תתממש.