חסימת אתרי אינטרנט בתורכיה
חסימת אתרים בעולם הערבי הוא דבר נפוץ, גם תורכיה הצטרפה למדינות אשר חוסמות אתרים בפני אזרחיה.
רבות נכתב על פעילותה של תורכיה להצרת צעדי משתמשי האינטרנט בתחומה ובדגש על סגירת אתרי אינטרנט שונים, ובכללם אף אלו הפופולאריים ביותר ברחבי העולם. ב-6 במרץ פורסם כי לרשימת כ-68 אלף אתרי האינטרנט הנחסמים כעת במדינה נוסף אתר נוסף, זה של המגזין הצרפתי Charlie Hebdo.
להבדיל ממדינות אחרות במזרח התיכון, פעילות זו של חסימת אתרי אינטרנט בתורכיה מקורה בצו בית המשפט המורה על ביצוע החסימה לרשויות הממשל. כך היה גם במקרה זה של חסימת האתר הצרפתי וזאת בהתאם לחוקים המקומיים נגד חילול קודשי הדת, כאשר ב-27 בפברואר הורה בית המשפט באנקרה על חסימת האתר לאחר שרשות התקשורת במדינה (TIB) הגישה תלונה פלילית בטענה כי "פגיעה בערכים דתיים ומקודשים יכולה להפר את הסדר הציבורי".
לצד אתר זה נחסם גם האתר האתאיסטי הראשון במדינה (ateizmdernegi.org – אשר אינו פעיל בימים אלה), עמודים ספציפיים בשני פורומים גדולים ופופולאריים במדינה וכן אתר החדשות T24 אשר פרסם לאחרונה את הקריקטורות השנויות במחלוקת ממגזין זה. בסך הכל הטיל בית המשפט סנקציות על 49 אתרים תוך קביעה כי אלו "השפילו את ערכי הדת של העם".
יצוין כי תורכיה אינה היחידה החוסמת את אתר המגזין הצרפתי, בתחילת חודש ינואר 2015 דווח כי פקיסטאן חסמה את הגישה לאתר זה משטחה.