הכפלת הפשע הקיברנטי באיראן
תוך 3 שנים הכפלה בפשעים הקיברנטיים באיראן.
ב-2 במרץ מסר Ali Niknafs, מנהל המרכז האיראני למעקב ומניעת פשיעה קיבנרטית, כי במהלך שלוש השנים האחרונות פשיעה זו הכפילה עצמה במדינה. ההודעה נמסרה בשולי ועידת אבטחה קיברנטית שהתקיימה בעיר משהד ובה מסר הבכיר כי פשעים אלו מבוצעים על פי רוב על ידי הדור הצעיר, בעיקרם בגילאי 16-17.
לדבריו, מרבית האירועים מבוצעים ממניעים כלכליים וכי 80% מהמקרים כוללים פריצה לחשבונות בנקים. עם זאת, הוסיף הבכיר כי 91% ממקרי הפשיעה הקיברנטית המבוצעים במדינה, מזוהים על ידי שרותי הביטחון. שנה קודם לכן נמסר כי משטרת הסייבר מצליחה לסכל 80% מהפשעים המתבצעים במרחב הווירטואלי, 81% מהפשעים הקיברנטיים באיראן קשורים לפשיעה פיננסית וכי משטרת הסייבר במדינה סגרה מאות אתרי הימורים.
בתוך כך נמסר כי מרכז פיקוד האבטחה הקיברנטית של משמרות המהפכה לחקירת פשיעה מאורגנת, הצהיר ב-1 במרץ כי בכוונתו לחשוף את היות הפייסבוק ככלי ל"פשיעה מוסרית מאורגנת". בהודעה נמסר כי עלה בידו לנטר פעילותם של שמונה מיליון משתמשי פייסבוק תוך שימוש במיזם פיקוח המכונה Spider, דבר שהביא למעצרים בהאשמות שונות ובכלל זה פגיעה בקודשי הדת וביצוע פעולות לא מוסריות. בנוסף, בחודש פברואר 2015 עצרה היחידה מספר משתמשי פייסבוק באשמה כי הפיצו שחיתות וחתרו תחת אורח החיים האסלאמי במדינה. ההודעה מסרה כי העצורים – אשר נטען כי נתמכו על ידי ממשלות זרות – יצרו 350 עמודי פייסבוק במשך שנתיים.
כדי להעמיק את ההתמודדות עם הפשיעה הקיברנטית, נמסר על כוונה לנטר את הפעילות ברשתות דוגמת Instagram, Viber, WhatsApp במהלך החודשיים הקרובים. אולם אין זו ההודעה הראשונה בעניין זה; כבר בספטמבר 2014 דווח על הנחיית התובע הכללי לשר התקשורת ובו קבע כי שרותי מסרים דוגמת Viber, WhatsApp ו-Tango מנוהלים על ידי ישויות זרות העוינות את הרפובליקה האסלאמית והקציב לשר התקשורת וטכנולוגית המידע חודש על מנת "לנקוט בפעולה מיידית ובהכנות הטכניות הנדרשות לסגירה ופיקוח על המידע" בשירותים אלו, תוך איום כי אם הדבר לא יבוצע בפרק זמן זה, מערכת המשפט תנקוט בצעדים הנדרשים בהתאם לחובותיה לשם פיקוח על הרשתות החברתיות. כמו כן, ידיעות על כוונה לחסום מיידית את LINE, WhatsApp,Tango פורסמו בסוף ינואר השנה.