איזו מהפכה נדל"נית מתרחשת במגזר הכפרי?
איזה החלטות יצרו את השינויים? מה המשמעות לבעלי הקרקעות? כיצד ניתן למנף את ההחלטות החדשות על מנת ליצור הזדמנויות נדל"ניות שונות? והכי חשוב מה בעל קרקע במושב צריך לעשות עכשיו כדי לממש את הזכויות שלו לגבי הקרקע, האם ניתן לעשות העברה בין-דורית? למכור?ברשות מקרקעי ישראל בשנים האחרונות התקבלו כמה החלטות תקדימיות המאפשרות פיתוח יעיל יותר של שטחי מגורים במגזר הכפרי. החלטות אלו מובילות מהפכה נדל'נית אדירה אשר מסייעת למצוקות של המשפחה במושב.
עו"ד עמית יפרח, יו"ר אגף קרקעות בתנועת המושבים מספר לנו על השינויים המשמעותיים וכיצד הם משפיעים על פעילות יזמית נדל"נית. "השנתיים האחרונות מבחינת המרחב הכפרי הן שנתיים רוויות החלטות ששינו באופן דרמטי גם את מערך הזכויות של האגודות הכפריות בכל מה שקשור למשבצות היישובים וגם את הזכויות של בעל הנחלה. אפשר למנות שלושה דברים מרכזיים: הדרך שבה האגודות יכולות לאייש נחלות פנויות בישראל שהייתה עד לפני השינוי, כך שאנחנו בעצם היום במצב שבו האגודות יכולות רק באזור הנגב והגליל לאייש את הנחלות בפטור ממכרז, בשאר הארץ בעצם בוטלו הנחלות הפנויות וניתן רק להמיר את הנחלות למגרשים פנויים".
עוד הוא מוסיף: "בכל מה שקשור לחלקת המגורים במושב, בעצם בפעם הראשונה התקבלה החלטה
שמאפשרת מסלול של חלקת מגורים, והדבר השלישי והמשמעותי, אולי המשמעותי ביותר לפחות מבחינתנו, זה אישור התשתית החוזית ארוכת הטווח בין היישובים ובעלי הנחלות לבין מנהל מקרקעי ישראל".